Acabes d’arribar a un restaurant Km0 d’Slow Food... saps què vol dir?

Doncs que en el nostre restaurant es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i cuinem peix capturat de forma sostenible.

Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.

Mes informació sobre els restuarants Km0 de Slow Food a : www.km0slowfood.com

Què és Slow Food?

Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents. Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Els cuiners d’Slow Food ens hem unit amb la xarxa mundial Terra Madre per crear un model alternatiu de producció i consum d’aliments. Treballem amb la pagesia propera i oferim la màxima qualitat als nostres clients

Què és l’Arca del Gust?

L’Arca del Gust és un catàleg format pel conjunt de sabors, textures i aromes que des de diferents racons del món s’estan recuperant. Els socis d’Slow Food inclouen a l’Arca del Gust productes  oblidats per tal de poder-los recuperar i tornar a cuinar. Trobaràs varietats tradicionals d’hortalisses i fruites, cereals que gairebé havien desaparegut, mètodes d’elaboració ancestrals, races animals, etc.

Què és un Baluard?

Un Baluard és un projecte local que neix per donar suport a la pagesia tradicional i de petita escala per recuperar productes de varietat antigues en risc de desaparició. S’impulsa des del mateix territori on es troba l’aliment i té per objectiu fomentar-ne la producció i el consum. Cuinant aliments dels Baluards n’estem enfortint la recuperació i la coneixença.

Què és un plat Km0?

Un plat és considerat Km0 quan la major part dels seus ingredients que el componen es compren directament a la pagesia local situada a menys de 100km.  Han de ser majoritàriament ecològics o pertànyer a l’Arca del Gust o a un Baluard d’Slow Food. No es permet l’ús d’aliments transgènics, ni de peix en perill d’extinció.

Què és la pesca sostenible?

Pescar de manera sostenible vol dir que les arts que s’empren per capturar els peixos són respectuoses amb l’entorn i amb totes les varietats de peix que són capturades. Per exemple, no es pesquen espècies en perill d’extinció com el bacallà, la tonyina o el salmó; ni tampoc mides petites que malmetin la capacitat de reproducció de l’espècie. També és important que es facin servir totes les peces capturades i que es potencie l’ús de peixos locals respectant la seva temporalitat.